Ceaiul Pu-Erh

Pu-Erh-ul este un ceai foarte diferit de cele cunoscute în lumea occidentală. Acesta este ceaiul tradiţional al regiunii Yunnan. Frunzele folosite pot proveni fie de pe plantaţii, fie de pe copaci sălbatici din pădurile subtropicale ale regiunii.
Numele acestui tip de ceai a fost preluat de la oraşul Pu’er, un important nod comercial din Yunnan aflat pe Drumul Ceaiului unde era vândut ceai de pe cei Şase Munţi Renumiţi ai Yunnan-ului.
Pu-Erh-ul se împarte în două mari categorii:

  • Pu-Erh viu, verde (Sheng)
  • Pu-Erh închis (Shu)


3 raspunsuri la Ceaiul Pu-Erh

December 6, 2012 at 9:26 am

Buna!
Doresc si eu acest ceai?livrati in Bucuresti?

August 7, 2013 at 9:06 am

unde se gaseste ceaiul?exemplu in Targu Mures se gaseste?

February 11, 2014 at 12:10 pm

Am primit un astfel de ceai de la cineva, dar nu stiu cum se prepara. Poate ma ajutati.

LASA UN COMENTARIU