Puerh Inchis (Negru)

Acest tip de ceai a fost prima dată fabricat în anul 1973 de fabrica Kunming. Până într-un anumit punct, procesarea acestui ceai este identică cu cea a Pu-Erh-ului viu.
Înainte de presare, Mao Cha-ul este pus în baloturi şi urmează un proces de fermentare controlată, în condiţii de temperatură şi umiditate strict supravegheate. În urma acestui procedeu ce durează de la câteva săptămâni până la cateva luni, au loc o serie de transformări chimice ce reduc amăreala frunzelor şi purifică atât aroma cât şi textura ceaiului.

Prelucrarea ceaiului dinaintea procesului de fermentare.


2 raspunsuri la Puerh Inchis (Negru)

June 16, 2011 at 11:23 am

Prima data cand am baut puerh mi-a placut foarte mult mai ales senzatia de minte agera si gandire pura ! Va multumesc :)!

June 25, 2011 at 9:58 am

tin minte cind am savurat inpreuna puerhul)

LASA UN COMENTARIU