Despre ceaiurile chinezesti

“…frunzele de ceai reprezinta intruparea celor trei elemente: Cer, Pamant, Om…”

Planta ceaiului si cultivarea acesteia, desi cunoscuta de mii de ani, relateaza in China din jurul anului 350 I.Hr. Inepuizabila resursa de poezie si inspiratie, planta ceaiului a fost utilizata in tinuturile Asiei mai mult in scopuri curative decat ca si bautura. Ceaiul era cunoscut si folosit in tratamentul diverselor boli, in special pentru detoxifierea organismului, relaxare, digestie, tratarea migrenelor, dar si folosit ca si cale de spirit in buddhism.

Calugarul Lu Yo, cunoscut si ca Sf. Ceaiului, va publica pe langa carti de poezii, prima scriere stiintifica despre ceai. “Cartea clasica a ceaiului” constituie o enciclopedie a ritualurilor si beneficiilor ceaiului.

Perfectionarea metodelor de cultivare si servire a ceaiului va ridica acest ritual la rang de arta si devine parte integranta a culturii asiatice.


1 raspuns la Despre ceaiurile chinezesti

March 15, 2013 at 5:09 pm

imaginile selectate sunt speciale,arta ceaiului chinezesc este desavarsita si incearca s-o cunoasca oameni deosebiti.Faceti o incercare nu pierdeti nimic

LASA UN COMENTARIU