Tai Ping Hou Kui

Mai multe poze
Tai Ping Hou Kui
Disponibil
35.00 RON
Cantitate:  
Loading Updating cart...

Termeni de livrare


Prezentare

Tai Ping Hou Kui („peaceful monkey leader”) este un ceai verde produs in Huangshan (黄山), Taiping, Anhui. Productia lui a inceput in prima parte a secolului 20, iar in 2004 a primit premiul „King of Tea” la marea expozitie de ceai din China. In prezent cel mai bun Tai Ping Hou Kui, si implicit cel mai scump, poate fi gasit in sate mici precum Houkeng, Hougang si Yanjiachun. Ceaiul produs in satele alaturate este considerat de grad inferior, si este mai ieftin si cel mai des intalnit.
Ceaiul autentic Tai Ping Hou Kui este produs din planta Shi Da Cha, o varietate cu frunze foarte mari, gasita doar in provincia Anhui. Frunzele de ceai de calitate, dupa procesul de fabricatie, pot ajunge pana la 15 centimetri lungime, au o culoare de verde intens, si cu mici „vene”. Faimos pentru frunzele sale lungi (unele pot ajunge pana la 15 cm) si aroma sa intensa, acest ceai poate fi cules doar doua saptamani in timpul sezonului si este procesat in aceeasi zi. Prin verificari meticuloase se asigura ca doar cele mai bune frunze, adica cele care sunt la fel de lungi ca mugurele si peste 6 cm lungime, sunt folosite pentru obtinerea produsului final.
Frunzele lungi sunt presate intre straturi de plasa (tifon) intinse in rame, apoi uscate si rulate. Priviti atent frunzele si veti observa urmele mici, patrate, rezultat al presarii. Mirosul este asemãnãtor orhideei, iar gustul este format dintr-un complex de arome subtile.

Pretul este pentru 25g.