Pentru a absorbi cât mai bine antioxidanții și alti compuși cu funcții vindecătoare ai ceaiului verde, se recomandă să se bea o cană de ceai de cateva ori pe zi. Felul în care preparăm și bem ceaiul verde determină funcția sa terapeutică. În culturile .
Ceaiul Alb era considerat ceaiul împăraţilor, fiind cules dupa metoda imperială: doar mugurele și cele două frunzuliţe tinere care îl urmează. Acest tip este unul dintre cele mai delicate tipuri de ceai. Bai Hao Yin Zhen este văzut drept ceaiul Alb de cea mai .
Ceaiul Verde se obţine prin oprirea oxidării frunzelor. Enzimele responsabile de procesul de oxidare sunt omorâte prin prăjire sau prin tratare cu aburi fierbinți (tehnică folosită şi în Japonia) a frunzelor la scurt timp după ce acestea au fost culese.
Pu-Erh-ul este un ceai foarte diferit de cele cunoscute în lumea occidentală. Acesta este ceaiul tradiţional al regiunii Yunnan. Frunzele folosite pot proveni fie de pe plantaţii, fie de pe copaci sălbatici din pădurile subtropicale ale regiunii.Numele acestui tip de ceai a fost preluat .
Prelucrarea acestui tip de ceai seamănă în mare parte cu prelucrarea ceaiului verde. Iniţial frunzele sunt lăsate să se usuce puţin, după care sunt rulate manual astfel pornindu-se oxidarea. Acest proces chimic este oprit prin prăjirea ceaiului în wok (procedeu numit Sha qing), la .
Acest tip de ceai a fost prima dată fabricat în anul 1973 de fabrica Kunming. Până într-un anumit punct, procesarea acestui ceai este identică cu cea a Pu-Erh-ului viu.Înainte de presare, Mao Cha-ul este pus în baloturi şi urmează un proces de fermentare controlată, .
“…frunzele de ceai reprezintă întruparea celor trei elemente: Cer, Pământ, Om…” Planta ceaiului și cultivarea acesteia, deși cunoscută de mii de ani, relatează în China din jurul anului 350 I.Hr. Inepuizabilă resursă de poezie și inspirație, planta ceaiului a fost utilizată în ținuturile Asiei .
Produse în provincia Zhejiang din China, ceaiurile Gunpowder sunt cele mai populare soiuri de ceai verde. Biluțele înfășurate de ceai seamănă cu granulele de praf de pușcă folosite la tunurile vechi. Dupa ce frunzele de ceai au fost cultivate ele sunt puse la ofilit, apoi aburite, înfășurate și uscate. .
Oolong Ginseng este cunoscut și ca “ceaiul regelui”. Acesta este un amestec de ceai Oolong fin și ginseng de calitate. Este un ceai mai rar întâlnit în afara magazinelor de specialitate dar veți remarca gustul specific încă de la prima savurare. Primele infuzii de .